Také máte rádi Itálii?  

 A co si představíte, když se řekne Itálie? Pokud jsou to mimojí i  špagety, pak jste tady správně! Protože kdo miluje Itálii, miluje i italskou kuchyni. 

Znáte někoho, komu italská kuchyně nechutná? Já tedy ne. 

Nikdy jsem nevařila ráda. Ovšem ráda jsem seděla ve svých oblíbených restauracích a vybírala z jídelního lístku. Podotknu ještě, že jsem jako průvodkyně pracovala mnoho let především s klienty z Itálie. Jejich životní styl mě naprosto okouzlil. Včetně jejich pozitivního přístupu k jídlu. Italská gastronomie mě jednoduše dostala.   

Je velmi vděčná, taková domácí a v podstatě jednoduchá.

Vaření jsem se začala věnovat před několika lety, když dcerka začala odrůstat. A naprosto jsem mu propadla. Stále ovšem hledám jídla, která nejsou složitá ani náročná na čas.

A k těm patří i italské "primi piatti". Těstoviny, rizota, nočky.  

Věděli jste, že pesto se dá udělat nejen z bazalky, ale třeba taky z máty? Ta nejlepší italská pesta najdete v bonusové příručce.

Primo piatto v italštině znamená doslova přeloženo první talíř. Nejedná se ovšem o předkrm, to je něco jiného. Je to takové teplé "předjídlo". My máme polévky, v Itálii jedou více špagety a rizota. I když se to obecně neví, stejně tak, jako těstoviny i to rizoto a nočky jsou typickými italskými pokrmy. 

Co je na nich to nejlepší? Jsou to rychlé, velmi dobré, ale i lehké pokrmy. A existuje jich nepřeberné množství. Italské kreativitě se meze nekladou.

Recepty, které vám nabízím ve své příručce já, jsou trošku netypické. A většinu z nich  nenajdete v klasických italských kuchařkách. 

Jsou to totiž rodinné receptury a poklady, předávané z babičky na vnučku. Moji italští přátelé a především přítelkyně, ale taky klienti byli tak laskaví, že mi některé ze svých receptů prozradili. Všechno jsem to uvařila, vyzkoušela a nafotila. A z těch nejlepších sestavila moji příručku.      

10 + 1 důvod, proč si můj eBook koupit :

  • Naučíte se něco nového
  • Dozvíte se něco nového, protože jako průvodkyně vám povyprávím i příběh špaget a rizota
  • Recepty nijak nezatíží vaši peněženku, a to ani v případě, že budete vařit rizoto s krevetami nebo na šafránu. Dává se ho totiž opravdu jako šafránu.
  • Ušetříte čas, příprava vždy trvá maximálně půl hodiny.
  • Pokud vás vaření nebavilo (jako tomu bylo u mě), bavit vás začne.
  • Pokud jste vařit neuměli, budou vám skládat komplimenty a vařit začnete výborně. (Stejně jako já).
  • Až přijde návštěva, oslníte něčím neobvyklým, a to i pokud vaříte dobře.
  • Všechny ingredience snadno seženete, třeba v Lidlu. Někde udávám pro každý případ alternativní suroviny.
  • Možná, že i vás okouzlí latinská gastronomie a přístup k životu a vezmete si ho za svůj.
  • Uděláte něco pro své zdraví, protože pokrmy jsou lehké, téměř bezmasé, ale přesto zasytí a dodají tělu potřebné.
  • Jako bonus ode mne dostanete ještě příručku s těmi nejlepšími domácími pesty.

Zde najdete obchodní podmínky. Všeobecné obchodní podmínky