Také máte rádi Itálii?  

 Kdo by ji neměl rád. A co si představíte, když se řekne Itálie? Pokud jsou to mimojiné i špagety, pak jste tady správně. Protože kdo miluje Itálii, musí zkátka milovat i italskou kuchyni! 

Znáte někoho, komu italská kuchyně nechutná? Já tedy ne. 

Nikdy jsem nevařila ráda. Ovšem ráda jsem seděla ve svých oblíbených restauracích a vybírala z jídelního lístku. Podotknu ještě, že jsem jako průvodkyně pracovala mnoho let především s klienty z Itálie. Jejich životní styl mě naprosto okouzlil. Včetně jejich pozitivního přístupu k jídlu. Italská gastronomie mě jednoduše dostala.   

Je velmi vděčná, taková domácí a v podstatě jednoduchá. Nejsou to recepty "velkých" šéfkuchařů.

Jsou to domácí recepty babiček a tetiček, které se předávají z generace na generaci. 

A tak trochu, co dům dal. Přesto patří italská kuchyně neoddiskutovatelně k těm nejlepším na světě. 

Vaření jsem se začala věnovat před několika lety, když dcerka odrůstala. A naprosto jsem mu propadla. Stále ovšem hledám jídla, která nejsou složitá ani náročná na čas.

A k těm patří i italské "primi piatti". Těstoviny, rizota, nočky.  

Věděli jste, že pesto se dá udělat nejen z bazalky, ale třeba taky z máty? Ta nejlepší italská pesta najdete v bonusové příručce.

Primo piatto v italštině znamená doslova přeloženo "první talíř".

Nejedná se ovšem o předkrm, to je něco jiného. Je to takové teplé "předjídlo". My máme polévky, v Itálii jedou více špagety a rizota. I když se to obecně neví, stejně tak, jako těstoviny, i to rizoto a nočky jsou typickými italskými pokrmy. 

Co je na nich to nejlepší? Jedná se o rychlé, velmi dobré, ale i lehké pokrmy. A existuje jich nepřeberné množství. Italská kreativita nezná hranic.

Recepty, které vám nabízím ve své příručce já, jsou trošku netypické. A většinu z nich nenajdete v žádné klasické italské kuchařce. 

Jsou to totiž rodinné receptury a poklady. Moji italští přátelé a především přítelkyně, ale taky klienti, byli tak laskaví, že mi některé ze svých receptů prozradili. Všechno jsem to uvařila, vyzkoušela a nafotila. A z těch nejlepších sestavila tuto elektronickou knihu.

A ještě jedna věc.

V ITÁLII SE OBECNĚ KONZUMUJE MÉNĚ MASA NEŽ U NÁS.

Takže pokud jste vegetariáni nebo spotřebu masa snižujete, je kuchařka určena i vám. Receptů s masem je zde málo.      

Cena těchto dvou příruček (1. rizota a nočky 2. těstoviny) je 350,- Kč.

Její součástí je i bonusová příručka Pesta, kde najdete několik dalších originálních receptů, jak svoje rizoto nebo těstoviny vylepšit. 

10 + 1 důvod, proč si můj eBook koupit :

  • Naučíte se něco nového
  • Dozvíte se něco nového, protože jako průvodkyně vám povyprávím i příběh špaget a rizota
  • Recepty nijak nezatíží vaši peněženku, a to ani v případě, že budete vařit rizoto s krevetami nebo na šafránu. Dává se ho totiž opravdu jako šafránu.
  • Ušetříte čas, příprava vždy trvá maximálně půl hodiny.
  • Pokud vás vaření nebavilo (jako tomu bylo u mě), bavit vás začne.
  • Pokud jste vařit neuměli, budou vám skládat komplimenty a vařit začnete výborně. (Stejně jako já).
  • Až přijde návštěva, oslníte něčím neobvyklým, a to i pokud vaříte dobře.
  • Všechny ingredience snadno seženete, třeba v Lidlu. Někde udávám pro každý případ alternativní suroviny.
  • Možná, že i vás okouzlí latinská gastronomie a přístup k životu a vezmete si ho za svůj.
  • Uděláte něco pro své zdraví, protože pokrmy jsou lehké, téměř bezmasé, ale přesto zasytí a dodají tělu potřebné.
  • Jako bonus ode mne dostanete ještě příručku s těmi nejlepšími domácími pesty.

Zde najdete obchodní podmínky. Všeobecné obchodní podmínky

REFERENCE

Jsem vášnivá kuchařka a při zvláštních příležitostech v našem hotelu i já sama připravuji jídlo pro hosty. Co se jídla týče, s průměrností se nespokojím. Žila jsem několik let v Římě a italskou kuchyni považuju za jednu vůbec z nejlepších na světě. Jsem moc ráda, že se mi tato příručka dostala do rukou, protože jsem zde našla opravdu velmi mnoho receptů, které neznám. Čerstvost a kvalita je pro mě prioritou, takže oceňuji i bonusovou příručku na pesta. Pesto totiž používám velmi často. Špagety s pestem zbožňuje i synek a jsem ráda, že do něj dostanu něco "zeleného".
Sabina Rösslerováhoteliérka (hotel Karštejn)
Jsem Italka po tatínkovi, v Itálii jsem se narodila. Maminka moc dobře vařila - samozřejmě hlavně italskou kuchyni. Ač jsem vlastně v Itálii jednou nohou, našla jsem v této kuchařce inspiraci a mnoho receptů, které opravdu neznám. Taky se mi líbí, jak je proložena příběhy jídel. A protože mám ráda zdravé a čerstvé jídlo a prakticky nejím maso, moc se mi líbí bonusová příručka s pesty.
Denisa Dominicipodnikatelka